01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

„Zavrtimo otpad“ na 50. Međunarodnom sajmu (MOS) u Celju

21
09
„Zavrtimo otpad“  na 50. Međunarodnom sajmu (MOS) u Celju

Proteklog tjedna samoborski Komunalac predstavio je svoj izum (Boks s vrtuljkom za prikupljanje miješanog i odvojenog otpada) na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu obrtništva i poduzetništva – MOS, održanom u Celju.

1478 izlagača iz 30 zemalja, od 12. do 17. rujna, svim posjetiteljima predstavilo je proizvode, inovacije i nova tehnološka rješenja u pet ključnih područja: izgradnja doma, kamping, turizam i gastronomija, oprema za obrte i industriju, poslovne usluge u inozemstvu te roba široke potrošnje. Tijekom predstavljanja sajma u Celju organizatori su naglasili kako je MOS iznimna prilika za poslovni napredak i gospodarski rast koji povezuje i proširuje poslovne kontakte na Balkanu, ali i u Europi i svijetu.  S obzirom na to da se sajam održao po jubilarni 50. put glavna zadaća organizatora bila je implementacija novih tehnologija i izuma s povijesnom notom i tradicijom koja krasi celjski sajam.

Komunalac d.o.o. s velikim uspjehom predstavio je svoj patentirani proizvod, a upravo je njegova jednostavna izvedba koja istovremeno uspješno rješava ključne probleme razvrstavanja i prikupljanja miješanog i odvojenog otpada bila glavni razlog zbog kojeg su posjetitelji s velikim zanimanjem pristupali izložbenom prostoru.

Osim što se žičani boks smješta u neposrednu blizinu svakog stambenog objekta, mogućnost zaključavanja boksa omogućava održavanje okoliša čistim, ali i sprječava otuđivanje odvojenog otpada. Vrtuljak na kojem se nalaze spremnici za odvojeno prikupljanje otpada naišao je na oduševljenje posjetitelja jer pruža priliku razvrstavati otpad s iste pozicije, a njegova edukativna funkcija zaokružila je priču o atraktivnoj inovaciji u području prikupljanja otpada.

Žičani boks moguće je prilagoditi svim standardima prikupljanja otpada, pa su tako osim verzije boksa koja omogućava razdvajanje 50% otpada dostupne verzije za razdvajanje 75 posto i 87,5 posto otpada, ali i razne druge mogućnosti s više odjeljaka što proizvod čini prilagodljivim potrebama razvrstavanja otpada u većini zemalja.  


Idealno rješenje za prikupljanje odvojenog otpada već je predstavljeno u travnju ove godine na Zagrebačkom Velesajmu u sklopu 9. Međunarodnog sajma zaštite okoliša i komunalne opreme (EMAT), a od 19. do 21. listopada Komunalac će proizvod predstaviti i na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2017 u Zagrebu.