01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Zagrebačka freza pomaže u samoborskim brdskim područjima

23
02
Zagrebačka freza pomaže u samoborskim brdskim područjima

U Samoboru snijeg i dalje neumorno pada te su okovane gradske prometnice i javne površine, a u brdskim dijelovima prometnice su gotovo u potpunosti neprohodne.

Naime, od 560 km prometnica koje održava samoborski Komunalac, 250 km nalazi se u brdskim područjima, a čak 100 km prometnica je iznad 700 m nadmorske visine.

Sve su raspoložive snage samoborskog Komunalca i kooperanata na terenu i čiste prometnice sukladno prioritetima, najviše što u vremenskim uvjetima mogu.

No, do problema dolazi u brdskim područjima, gdje je na nekim mjestima palo više od 80 cm snijega, a do poteškoća dolazi i kod uklanjanja snijega s prometnica.

Iz tog razloga, u pomoć je priskočio Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić, čija će freza biti od velike pomoći u kritičnim područjima, a ovim putem mu na tome zahvaljujemo.

Aktivirat će se i Stožer civilne zaštite Grada Samobora kako bi se u slučaju potrebe pravovremeno osigurala pomoć za stanovnike ugroženih područja, prvenstveno Žumberka i mjesta u Samoborskom gorju.