01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Uključimo se u zelenu čistku!

19
04
Uključimo se u zelenu čistku!

Već petu godinu za redom Grad Samobor uključuje se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš

Akcija se održava u subotu 22. travnja, a čistit će se Vugrinščak i Anindol. U akciji sudjeluju Grad Samobor, Javna ustanova Zeleni prsten, u dogovoru s Hrvatskim šumama te t.d. Komunalac d.o.o., Samobor, Turističkom zajednicom grada Samobora, kao i Udruga Oživljena povijest Samobor i DVD Samobor, koji istovremeno pripremaju proslavu Jurjeva.

Okupljanje počinje u 8:40 sati na Vugrinščaku, a u 9:00 sati obići će se staze premam Anin - perivoju gdje će se prikupljati otpad.

Po povratku na Vugrinščak oko 11:00 sati, Javna udruga Zeleni prsten osigurat će okrijepu za sve sudionike i volontere, kao i rukavice i vreće za smeće, potrebne za akciju čišćenja.

Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se već šestu godinu za redom održava u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani su za čišće i zelenije sutra, a buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Stoga ćemo 22. travnja udružiti naporekako bi pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda te što sve možemo učiniti u samo jednom danu.

Pridružite nam se i osjetite zajedništo i pozitivnu energiju koja će nam, promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi te zbrinjavanju otpada, omogućiti bolje sutra.

Daljnje informacije pratite na www.samobor.hr i www.zelena-cistka.org.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let's do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.