01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Sve ekipe Zimske službe su na terenu

24
01
Sve ekipe Zimske službe su na terenu

U brdskim predjelima Samobora snijeg i dalje pada.

Djelatnici Zimske službe Komunalca i dalje intenzivno, deveti dan, kroz 24-satno dežurstvo, čiste snijeg s prometnica, kojih je ukupno 531 kilometar. U brdskim predjelima Samobora napadalo je i do 80 cm snijega, a najviše ga je u Samoborskom gorju i na Žumberku, gdje snijeg i dalje pada, a vjetar stvara snježne zapuhe. Zbog velikih količina snijega, na Žumberačko područje poslane su i freze za snijeg.
 
Sve ekipe Zimske službe su na terenu, a od ukupno 30 zadataka čišćenja, Komunalac obavlja 17 zadataka, dok preostalih 13 obavljaju vanjski suradnici.
 
Jučer je probleme predstavljalo i lomljenje granja i padanje drveća na prometnice te je Služba održavanja nerazvrstanih cesta Komunalca, u dogovoru s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti Grada Samobora i Policijskom postajom Samobor, do stabilizacije vremenskih uvjeta, zatvorila za sav promet prometnicu od Gabrovice do Jelenića.
 
Građani se mole za strpljenje i razumijevanje, a za sva pitanja mogu kontaktirati bazu zimske službe na broj telefona 01/3325-507, koji je dostupan od 0 do 24 sata.
 
Molimo vozače da brzinu prilagode uvjetima na cestama te da se ne uključuju u promet bez adekvatne zimske opreme.