01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Sat za planet Zemlju

29
03
Sat za planet Zemlju

Ovogodišnji moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“ ponovno će ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu.

Grad Samobor, zajedno s Turističkom zajednicom i samoborskim Komunalcem i ove će se godine pridružiti globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. U subotu, 30. ožujka u 20:30 sati na sat vremena ugasit će se svjetla na zgradama Gradske uprave i TZ grada Samobora. 
 
Iako simbolična gesta u trajanju od 60 minuta ne rješava problem klimatskih promjena i neodgovornog upravljanja prirodnim resursima, zasigurno barem potiče na promišljanje.
 
Cilj akcije Sat za planet Zemlju je da već dvanaestu godinu zaredom jednim takvim vizualnim efektom podsjeti na važnost svakodnevnog djelovanja i upozori na štetnost klimatskih promjena te na nužnost brige o ekološkoj odgovornosti svakog pojedinca.
 
WWF (World Wide Fund For Nature) poziva sve pojedince, gradove i poduzeća da se uključe u akciju gašenjem svjetla, ali ovogodišnji apel upućuju i svjetskim vladama da uvedu globalni pravno obvezujući sporazum da se spriječi zagađenje mora plastikom!
 
Na www.earthhour.org možete saznati što se događa na lokacijama širom svijeta te pročitati priče pojedinaca o tome što rade za naš planet.
 
Ovo je naše vrijeme da osiguramo zdravu, održivu i klimatski otpornu budućnost za sve!