01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Privremena regulacija prometa za fašnik

21
02
Privremena regulacija prometa za fašnik

U dane odvijanja fašničkih programa na snazi je posebna prometna regulacija

Približavaju nam se petak i prvi fašnički vikend, a to znači da nas, osim veselja, zabave, ludiranja i uživanja, čeka i nova prometna regulacija. Fašnički policajci odlučili su da će u petak, 22. veljače promet u centru Samobora biti zatvoren od 17 do 23 sata. Konkretno, automobilima i inim pokretalima neće se smjeti na Trg kralja Tomislava, kao ni Livadićevom, Perkovčevom od raskrižja s Langovom do Trga, Ulicom Svete Ane od Trga do Ulice Franza Liszta, Jurjevskom, Šmidhenovom od Trga do Obrtničke te Milakovićevom, a Kleščićevom od 10 do 23 sata.
 
U dane vikenda (obje fašničke subote i nedjelje), zabrana počinje u 10 sati i traje do 23:30 zbog dječjih povorki i večernjih programa i širi se, uz već spomenute zone, na Perkovčevu od raskrižja s Ulicom Grič i Adžijinom te Langovu od raskrižja s Ulicom Giznik do Perkovčeve od 10 do 18 sati, kao i Zagrebačku od Žumberačke do Perkovčeve, Ulicu Ferka Ivanščaka od Perkovčeve do Kompareove, Kompareovu od raskrižja s Gajevom do Mlinske od 10 do 16:30 sati, dok Ulica Grič postaje jednosmjerna iz smjera Perkovčeve prema Langovoj u tom razdoblju.
 
U nedjelju će od 10 do 12:30 sati ovom popisu biti pridodane i Svetonedeljska od Mirnovečke do Perkovčeve, Dalmatinska od Perkovčeve do Žumberačke, Ulica Josipa Vanjeka od Perkovčeve do Ulice Bogumila Tonija, Ulica Božidara Adžije od Žumberačke do Perkovčeve, Ulica Grigora Viteza od Bogumila Tonija do Vanjekove te Ulica Grič od Perkovčeve do Bogumila Tonija.
 
Zvuči komplicirano, ali nije – za promet će biti zatvoren uži centar Fašničke Republike, a širi centar samo u vrijeme odvijanja Dječjeg fašnika, odnosno prolaska dječjih povorki. Ionako je cipelcug najefikasnije sredstvo javnog prijevoza na Samoborskom fašniku.
 
VAŽNO: Obrtnička ulica bit će dvosmjerna od raskrižja sa Stražničkom do raskrižja sa Starogradskom, a od raskrižja sa Šmidhenovom do raskrižja sa Stražničkom naizmjenično će se propuštati promet uz regulaciju semaforima.