01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Odvoz glomaznog otpada u 2024. godini

11
03
Odvoz glomaznog otpada u 2024. godini

Po novome korisnici biraju jedan od ponuđenih šest termina za odvoz glomaznog otpada

Krenuo je odvoz glomaznog otpada. Sustav odvoza ove je godine izmijenjen i još više prilagođen potrebama korisnika. U 2024. godini glomazni otpad prikupljat će se prema rasporedu po gradskim četvrtima i naseljima, ali za razliku od prošle godine kada su svaka gradska četvrt i naselje imali određen jedan tjedan u godini kada su mogli predati glomazni otpad na kućnom pragu, ove će godine svaka gradska četvrt i naselje imati određen po jedan datum u šest različitih mjeseci kada će imati mogućnost predati glomazni otpad. Tako će korisnici imati na raspolaganju više termina u godini i koristiti onaj koji im najviše odgovara.

Raspored odvoza glomaznog otpada za 2024. godinu možete pogledati ovdje.

Kao i prethodnih godina, za odvoz glomaznog otpada potrebno je podnijeti zahtjev i to najkasnije tjedan dana prije odabranog termina odvoza. Zahtjevi se mogu predati na e-mail adresu glomazni@komunalac-samobor.hr ili osobno na Info pultu Komunalca.

Obrazac zahtjeva za odvoz glomaznog otpada možete preuzeti ovdje.

Za odlaganje glomaznog otpada ne dostavljaju se kontejneri, već će korisnici na dogovoreni dan odvoza odložiti glomazni otpad uz kolni ulaz unutar dvorišta ili na drugu prethodno dogovorenu lokaciju.

Pravo na besplatno preuzimanje glomaznog otpada (do 5 m³) s kućnog praga korisnika ostvaruju isključivo korisnici javne usluge kategorije kućanstvo. Napominjemo da glomazni otpad neće biti preuzet ukoliko korisnik nije podnio zahtjev te ako odloženi otpad nije glomazni otpad (građevinski otpad, biootpad, opasan otpad i slično).

Popis vrsta predmeta i tvari koje se smatraju glomaznim otpadom nalazi se na poleđini zahtjeva za odvoz glomaznog otpada.

Za sve dodatne informacije o odvozu glomaznog otpada budite slobodni kontaktirati Službu gospodarenja otpadom na e-mail adresu glomazni@komunalac-samobor.hr