01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Obilježen Dan planeta Zemlje

22
04
Obilježen Dan planeta Zemlje

Tko prirodu bira, otpad reciklira!

Komunalac je danas u suradnji s dječjim vrtićima Izvor, Grigor Vitez i Cvjetnjak obilježio Dan planeta Zemlje u reciklažnom dvorištu u Samoboru.
 
Za tu je priliku Studio Art.E.Fakt oslikao kontejner na ulazu u reciklažno dvorište motivima iz crtića i slikovnice naziva „Tko prirodu bira, otpad reciklira“, a koje su djeca imala priliku vidjeti na edukacijama o odvajanju otpada koje su zaposlenici Komunalca održali u njihovim vrtićima.
 
Dolaskom u reciklažno dvorište djeca su sa svojim odgojiteljicama donijela odvojeno sakupljen otpad te plastične čepove, koje su vrijedno sakupili, a koji će se ponovo upotrijebiti u humanitarne svrhe. Uz pomoć radnika Komunalca, razvrstali su otpad u odgovarajuće spremnike te razgledali reciklažno dvorište. Imali su priliku vidjeti i postupak podizanja kontejnera s otpadom na kamion.
 
Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u svrhu jačanja svijesti o važnosti očuvanja prirode pa je tako i ovoj akciji bio cilj dodatno potaknuti djecu na razvijanje navika o pravilnom odvajanju otpada već od vrtićke dobi, a sve za čišći i zdraviji okoliš.
 
Djeca su za uspomenu na ovaj dan dobila prigodne majice.
 
Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u obilježavanju Dana planeta Zemlje, a posebno djeci koja nas uvijek razvesele svojim dolaskom te Studiu Art.E.Fakt na izrađenom umjetničkom radu, kao i trgovini Tehnopromet 93 na bojama za oslikavanje.