01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Dodijeljene nagrade za humano i odgovorno djelovanje

01
03
Dodijeljene nagrade za humano i odgovorno djelovanje

Ponosni smo na Danijela Kosa, zaposlenika Komunalca d.o.o., kojem je danas, na Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, dodijeljena Nagrada civilne zaštite Grada Samobora za 2021. godinu za značajna ostvarenja u sustavu civilne zaštite.

Danijel Kos po zanimanju je diplomirani inženjer građevinarstva, iskusan je speleolog i gorski spašavatelj, bavi se i skijanjem i sportskim penjanjem. Član je HGSS-a od 2013. godine. Prolazi redovnu obuku pripadnika HGSS-a te 2019. g. stječe naslov gorski spašavatelj. Položio je RESCUE 3 tečaj za spašavanje s voda. Danijel svojim radom i nesebičnim zalaganjem uvelike pridonosi radu HGSS Stanice Samobor. Organizira i provodi obuku svih članova i redovno sudjeluje u aktivnostima HGSS-a. U 2021. g. za vrijeme proglašenja katastrofe uzrokovane potresom, sudjeluje u intervencijama otklanjanja posljedica potresa i aktivnim dežurstvima na području Sisačko-moslavačke županije.
 
Današnji dan prilika je da se ukaže na važnost sustava civilne zaštite za sigurnost i dobrobit građana u slučaju raznih nepogoda, katastrofa i izvanrednih situacija i uputi zahvala članicama i članovima sustava civilne zaštite na humanom, nesebičnom i odgovornom djelovanju u takvim situacijama.
 
Uz našeg Danijela, čestitamo i ostalim dobitnicima nagrada, dugogodišnjem predsjedniku DVD-a Bobovica Zdenku Jednaru, članu Postrojbe Općih namjena civilne zaštite Ivanu Bišćanu, volonterki u Gradskom društvu Crvenog križa Vesni Stanić, voditeljici Doma zdravlja u Samoboru Ireni Danyi Holetić i načelniku PP Samobor Željku Stopiću. 
 
Nagrade im je uručio i Dan civilne zaštite čestitao, načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora, ujedno i zamjenik gradonačelnice, Petar Burić.