01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

Božićna prodajna izložba Starigrad Paklenica 2017.

15
11
Božićna prodajna izložba Starigrad Paklenica 2017.

Predvorje Komunalca od ovog utroka krasi nova izložba samoborskih autora.

Od utorka 14. studenog 2017. u predvorju Komunalca postavljena je izložba Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru pod nazivom "STARIGRAD PAKLENICA 2017." 

Zahvaljujući gospođi Vesni Surmi likovni umjetnici imali su priliku po četvrti puta uživati u ljepotama prirode i inspirativnim pejzažima zaslužnim za ovu postavu. Izložba "STARIGRAD PAKLENICA 2017." odlično predstavlja različitost likovnog izražaja i percepcije motiva u nekoliko različitih likovnih tehnika. Radovi autora iz godine u godinu su sve bolji, a aktualna izložba donosi zavidnu likovnu zrelost i suverenost izložbe, rekao je prilikom otvorenja profesor Željko Nemec.

Ukupno je izloženo 20-ak slika koje je u raznim tehnikama izradilo pet samoborskih umjetnica. To su Đurđica Debogović, Grozdana Korpar, Maja Šmit, Snježana Zakanj Radovanić i Vesna Surma koja još od 2013. godine redovito ugošćuje samoborske likovnjake. Upravo je njoj, kao i Komunalcu na ustupljenom prostoru, u svom uvodnom obraćanju zahvalila voditeljica Likovnog odjela samoborske Matice Snježana Zakanj Radovanić.

Stoga pozivamo sve ljubitelje likovne umjetnosti da posjete izložbu u predvorju Komunalca i uvjere se u kvalitetu stvaralaštva Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru. 

Za koncepciju, postavu izložbe i dizajn kataloga zaslužna je Snježana Zakanj Radovanić.


O autorima:

 

Snježana Zakanj Radovanić rođena je 1959. godine u Samoboru. U rodnom gradu završava Gimnaziju 1978. godine, a 2009. završava izobrazbu za grafičkog dizajnera. Slikarstvom se bavi godinama. Sudjeluje na mnogobrojnim kolonijama, mnogim skupnim i samostalnim izložbama.

Vesna Surma rođena je u Zagrebu. Slikarstvom se bavi godinama. Sudjeluje na mnogobrojnim kolonijama, mnogim skupnim i samostalnim izložbama.

Đurđica Debogović rođena je u Zagrebu 1940. godine. Školu primjenjene umjetnosti završila je u Zagrebu, grafički smjer. Bavi se dizajnom i slikanjem. Sudjelovala je na brojnim likovnim kolonijama i na skupnim i samostalnim izložbama.

Maja Šmit rođena je 1981. godine u Zagrebu. Završila je srednju školu za kožu, tekstil i dizajn, smjer dizajn odjeće. Bavi se crtanjem i kreativnim radom. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama te sudjeluje na likovnim kolonijama.

Grozdana Korpar rođena je u Križevcima 1948. godine. Školu primjenjene umjetnosti završila je u Zagrebu. Izlagala je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te sudjelovala na brojnim keramičarskim i slikarskim kolonijama.