01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

65 godina s Vama!

13
12
65 godina s Vama!

Samoborski Komunalac u Bunkeru svečano proslavio 65. godišnjicu rada i postojanja

Naše najveće gradsko poduzeće, Komunalac d.o.o., u ponedjeljak, 11. prosinca, u velikoj dvorani samoborskog Centra za mlade, popularnom Bunkeru, proslavilo je 65. godišnjicu svog rada i postojanja. Prigodno kratak, ali sadržajan protokol, svečanost dodjele priznanja i, na kraju, zajednički ručak, u potpunosti su bili posvećeni djelatnicima ove tvrtke čiji je rad vidljiv u svakom kutku našega grada.

Uvodno su kroz promotivni film predstavljene temeljne službe koje djeluju unutar Komunalca, njih 10, a na kraju uprava i odjeli koji brinu o dobrom funkcioniranju cijelog poduzeća, na čelu s direktorom Ivicom Karoglanom. Bio je to i mali podsjetnik na više od 1000 zaposlenika koji su tijekom šest i pol desetljeća dali svoj doprinos razvoju poduzeća, kao i na činjenicu da komunalna služba kao takva datira još iz daleke 1799. godine, kada je, prema arhivskim podacima, prvi zaposlenik na održavanju čistoće ondašnjeg Samobora bio Georg Kuternik. 

Svoje djelatnike, brojne goste, gradske vijećnike, direktore i ravnatelje ostalih gradskih poduzeća i ustanova s kojima Komunalac usko surađuje, pozdravio je direktor Ivica Karoglan. Izrazio je veliko zadovoljstvo što je na čelu tvrtke u kojoj vladaju povjerenje i komunikativnost, a čiji se rad, uz pomoć gradske uprave, skladno razvija s pogledom uperenim u budućnost, nove tehnologije i znanja. Stoga je zahvalio svim djelatnicima, bez kojih taj prosperitet ne bi bio moguć, ali i svim građanima Grada Samobora koji iskazuju veliko razumijevanje za njihov rad. Uspješni rezultati poslovanja samog poduzeća i pohvale od strane krajnjih korisnika pokazatelj su dostojnog vođenja brige o Samoboru koja je Komunalcu povjerena, rekao je Karoglan.

Velika obljetnica bila je prilika i za predstavljanje novog vizualnog identiteta i loga tvrtke, nakon čega se prisutnima obratio gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak, koji je istaknuo kako je izbor pravih ljudi u vodstvo Komunalca donio velike promjene na bolje. Stoga je danas Komunalac ponos Grada Samobora, na njegovo poslovanje gotovo i nema pritužbi, a bez njega ni sve ostale organizacije i udruge u gradu, zajedno s gradskom upravom, ne bi bile tako uspješne.

Potom su prigodna priznanja za svoj rad u 2017. godini iz ruku direktora Karoglana primili Mario Cvenić, Milan Kovačević, Dragec Janžić, Željko Žitković, Željko Lacković, Silvio Kumerle, Drago Jež, Zlatko Srpak, Vlatko Sirovica, Miljenko Matijević, Gordana Runtas i Verica Kozlovec, djelatnici Komunalca koji su predano radili i obavljali povjerene im poslove te tako doprinijeli razvoju poduzeća, a voditelj protokola Daniel Cvetković iskoristio je priliku da zahvali i Udruzi osoba s invaliditetom, koja je ukrasila blagdanski bor za ovu proslavu, te svim djelatnicama Komunalca, koje su sve prisutne počastile svojim domaćim kolačima.
Posebna titula Počasnog djelatnika Komunalca, koja se po prvi put dodjeljuje nekom Samoborcu ili Samoborki, pripala je našem poznatom sugrađaninu Joži Prudeusu.

Za kraj je ostavljena projekcija kratkog video mozaika o 65 godina Komunalca, čije su sličice potaknule lijepa sjećanja i ugodno druženje tijekom zajedničkog predblagdanskog ručka.
Posebno treba istaknuti i to da su za ovu svoju proslavu sve, a jedino nisu kuhali, pripremili sami djelatnici Komunalca, iskazavši tako ne samo gostoljubivost i duhovitost koja je krasila ovu obljetnicu, nego i neke druge njihove potencijale.