01/5554-300 01/5554-333
komunalac@komunalac-samobor.hr Ulica 151. samoborske brigade HV 2
Radno vrijeme pon-pet 7 - 15
povratak

4. adulticidni i 10. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

01
09
4. adulticidni i 10. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

Najavljujemo četvrti adulticidni i deseti larvicidni tretman suzbijanja komaraca na području grada Samobora

Djelatnici tvrtke Zagrebački ekološko sanitacijski higijenski servis d.o.o. iz Zagreba provest će u ponedjeljak 5. rujna i u utorak 6. rujna 2022. godine 10. larvicidni tretman suzbijanja komaraca na javnim površinama u gradu Samoboru, a u utorak 6. rujna i u srijedu 7. rujna 2022. godine u vremenu od 3 do 6:30 sati 4. adulticidni tretman suzbijanja letećih jedinki komaraca. Popis lokacija možete pogledati u privitku.
 
Larvicidnim tretmanom suzbijaju se mlade jedinke komaraca, a postupak se provodi postavljanjem tableta ili granula u stajaće vode, močvarice, drenažne i odvodne kanale, poplavne livade i na druga mjesta gdje je evidentirano trajno ili potencijalno žarište. Larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje.
 
Adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje, primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje s vozila u pokretu te atomizerima koje nose djelatnici na površine koje nisu dostupne kretanju vozila.
 
Upozoravamo pčelare da na vrijeme zaštite košnice s pčelama, a građane da se u razdoblju provođenja adulticidnog tretmana ne zadržavaju na otvorenom!